Ежедневно всеки от нас се сблъсква с какви ли не препятствия към щастието. Чрез моите герои искам да покажа, че има начини за преодоляването на всички трудности. Романите ми идват направо от сърцето.

     Луан Райс е авторката, която напоследък превзе всички литературни класации. Критиците определят книгите й като “любовни истории, пресъздадени с много чувство за хумор и топлота, уникално съчетание между реализъм и романтика”.
     Райс е родена в Кънектикът, баща й търгувал с пишещи машини, майка й - писателка и художничка, преподавала английски, а през лятото организирала в крайбрежно селище семинари за деца с писателски заложби. Талантът на Луан се проява още когато тя е едва петнайсетгодишна. Първият й разказ е поместен в списание “Американ Гърл”. Райс се записва в Кънектикът Колидж, но напуска, след като баща й се разболява много тежко. По това време тя вече е убедена, че иска да стане писателка. Вместо да продължи обучението си, става икономка на богато семейство, а през зимата работи на кораб за лов на миди. Тези преживявания не само подсилват любовта й към писането, но и са вплетени в сюжетите на повечето й романи.
     Първата й книга Ангели над града излиза през 1985 г. Оттогава е написала над двайсет романа, между които На седмото небе, Брегът на светулките, Звездите водят към дома, Сезонът на розите, Непобедимо лято (издадени отПлеяда), Пясъчни замъци, Танцувай с мен, Лудо влюбени, Сребърни звънчета. Краят на зимата. Повечето са адаптирани за телевизията, филмите още се излъчват по Холмарк, СиБиЕс и Лайфтайм.

 

baner
aa
ss
dd
ff
gg

 

 

 

©2008 ИК Плеяда. Всички права запазени. Сайта създадоха Методи и Димо.