Шарлот Вейл Алан е родена в Торонто. Три години живее в Лондон, работи като телевизионна актриса и певица, след което емигрира в Съединените щати.

     Първият й роман Любов излиза през 1976 г. Следват Омагьосан живот, Нощна магия, Танц на съдбата (трите романа са издадени от Плеяда).

     В едно свое интервю авторката казва, че макар героините й да са предимно жени, книгите й са не само за представителките на нежния, пол, а за всекиго.
Дълги години тя се опитва да забрави детството си, когато е сексуално малтретирана от баща си, и запазва разсъдъка си само с помощта на своя гимназиална учителка и двама близки родственици.
Творбите й обаче са изпълнени с оптимизъм, героините й притежават рядката способност да преодоляват дори най-големите препятствия, да оцеляват въпреки обстоятелствата. Незабравими остават Мати Силвестър от Омагьосан живот, която жертва всичко в името на любовта си към прочут художник, Фей и Луиз от Отломки от мечти, тероризирани от собствената им майка, великолепната танцьорка на степ от Танц на съдбата, Лусинда Хънтър от Нежни сърца, която намира щастието, когато вече не го очаква.

     Романите й (над трийсет на брой) са преведени на 20 езика и са продадени в няколко милиона екземпляра.

 

baner
aa
ss
dd
ff
gg

 

 

 

©2008 ИК Плеяда. Всички права запазени. Сайта създадоха Методи и Димо.